Afdrukken

Bisou

Geschreven door Jeroen Kelfkens. Gepost in Herplaatst

Bisou......

Bisou is een bijzonder meisje!!

Bijna een jaar geleden werd Bisou herplaats naar de mensen waar ze nu woont.

Helaas ontving ik onlangs deze mail:

Vorig jaar hebben we een 2e hond gezocht met name voor Shaggy eigenijk: een maatje in huis, zorgen dat hij lekker actief een oude dag had, etc. Met Bisou haalden we veel energie in huis! Een beetje te veel en dat nam ook niet af. Ze blijft een behoorlijke 'high maintenance hond' die verschrikkelijk veel aandacht vraagt en ook nodig heeft. Zoveel dat dit ten koste gaat van Shaggy eigenlijk. Daarnaast is, qua karakter, Bisou geen gelukkige combinatie met mijn vouw. Die 2 reageren te sterk (negatief) op elkaar. Daarom hebben zij en ik het afgelopen jaar al enkele keren een gesprek gehad over Bisou. We hoopten allebei dat ze zich zou aanpassen, rustiger zou worden, etc, etc maar dat is niet zo, ook niet met veel lopen en veel activiteit. Ze is echt heel sterk geworden bij ons door alle wandelingen en met haar spelen, een prachtige hond! Daarnaast is ze ook meer hond geworden dan toen wij haar via jou kregen: ze gebruikt haar neus nu echt, speelt graag, geeft haar grenzen aan als andere honden te opdringerig zijn, etc. Ze luistert heel goed en pleziert haar baas graag.

 

We zijn uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat we haar niet kunnen bieden wat zij nodig heeft (ruimte!). Ze verdringt Shaggy gewoon te veel en is zo enthousiast/ongedurig dat ze ook onze dochter Anna (1,5) nog wel eens overhoop loopt. Voor de duidelijkheid, ze heeft Anna nooit iets gedaan en we hebben ook nooit gedacht dat dat zou kunnen gebeuren. Ze is echt schattig met haar (en laat ook alles toe).

 

Jeroen, ik heb ongelooflijk veel pijn van dit besluit (ik vind dat haar enorm teleurstel) maar we moeten dit wel gaan doen. Ik weet nog dat je destijds zei: "Als ze niet bij jullie blijft neem ik haar". Ik kan me geen beter huis voorstellen voor haar dan dat ze bij jou komt maar ik weet natuurlijk niet hoe jouw situatie tegenwoordig is.”

Bij mij wonen dat zal niet gaan, dus vandaar dat Bisou opnieuw in de herplaats molen is opgenomen.

 

Bisou is een uiterst vriendelijke dame, zowel naar mens als dier.

Ook kan zij zeer goed overweg met andere honden en speelt ze graag.

Inmiddels is Bisou ook gecastreerd.

Voor meer informatie over of interesse in Bisou neemt u contact op met Beauceron in Nood via het conatct formulier...

 

 

Facebook

Vermist

Momenteel is ons geen vermissing bekend
Is uw hond vermist meld dit aan ons en wij plaatsen het hier.

 

In memoriam

Deze stichting en site draag ik op aan GAIA.
GAIA was mijn eerste Beauceron en hij heeft mijn liefde voor dit ras doen opbloeien.

Lees verder